Közép-Dunántúli Operatív Program
2016.09.13.

A Czigle-Flamingo Hotel Kft. Balatonfüreden, a Balaton parton, négycsillagos hotel felújítását valósította meg. A Hotel Füred**** fejlesztéséhez az Európai Unió és a Magyar Állam az Új Széchenyi Terv keretében közel 1,59 milliárd forint támogatást nyújtott.

A Hotel Füred**** kiemelkedő színvonalú, a piaci igényeket kielégítő, piaci keresletet teremtő beruházás megvalósítását tűzte ki célul, mely egyértelműen emeli Balatonfüred foglalkoztatottsági rátáját (hozzájárulva a helyi és regionális, szakképzett munkaerő Magyarországon tartásához), és növeli a Balaton turisztikai régió népszerűségét és versenyképességét is. A létrejövő szolgáltatási kínálat által a Hotel Füred**** a vendégek régió- és országhatárokon átívelő utazását, hosszabb távú hotelben való tartózkodását eredményezi.

A fejlesztés 8230 Balatonfüred, Széchenyi u. 20. szám alatti területen valósult meg. A helyszín a Balaton part közvetlen szomszédságában található. A projekt keretében egy elhanyagolt romos épület újult meg. A hotel tizenháromszinten került kialakításra és az alábbi funkcióknak ad helyet: wellness és rekreációs részleg, szállodai részleg (szobaegységek, éttermi részleg, recepció, kiszolgáló helyiségek). A fejlesztés eredményeként, a Hotel Füred**** a négycsillagos szállodák kényelmével várja a turisztikai céllal érkező külföldi és hazai vendégeket.
 
A hotel színvonalas, egyedi programcsomagokkal várja pihenni vágyó vendégeit. A Balaton-parti szálloda, saját, tengerparti hangulatot idéző, homokos stranddal is rendelkezik a nagy felületű bel- és kültéri medencéken kívül, amik mellett az egyedi építésű Spa szekció szolgáltatásai nyújtanak teljes ellazulási lehetőséget a vendégek számára.
 
A gasztronómiai kikapcsolódásról a 300 férőhelyes étterem gondoskodik, mely saját látványkonyhával büszkélkedhet. A szálloda 3-400 fő befogására képes terasza pedig lehetőséget biztosít nagyobb létszámú rendezvények lebonyolítására szép idő esetén.
 
A Hotel Füred**** akár 800 fő befogadására alkalmas, új konferencia szekcióval is rendelkezik. A 400 négyzetméteres, tolmácsfülkével felszerelt díszterem ideális helyszínt biztosít céges rendezvényekhez, esküvőkhöz, fogadásokhoz. A kialakított 200 négyzetméteres, multifunkcionális, galériás közösségi tér jól használható kiállítások, bemutatók helyszínéül. Ezeken felül pedig egy 132, egy 106 és egy 70 négyzetméteres rendezvénytermet vehetnek igénybe az idelátogatók a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelve.
 
A Czigle-Flamingo Hotel Kft. a Közép-Dunántúli Operatív Program Szálláshelyek és a turisztikai termékkínálat értékét növelő egyéb szolgáltatások infrastrukturális és minőségi fejlesztése pályázati kiírás keretében 1.598.151.271 Ft támogatást nyert el.
 
Projektazonosító száma: KDOP-2.1.2-14-2014-0001
Mellékletek
Közép-Dunántúli Operatív Program